A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/via2/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Input.php

Line Number: 286

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/via2/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 675

VIA - Comanda
Home > Comanda

VIA® – Serviciu inovativ de orientare in cariera

VIA® asista elevii si studentii in identificarea posibilitatilor de cariera si educatie, corespunzator propriilor trasaturi comportamentale, stil de gandire si interese ocupationale.

VIA® combina evaluarea psihoaptitudinala cu servicii de consiliere vocationala realizate prin intalniri fata in fata cu unul dintre consilierii nostri.

Instrumentul de evaluare VIA® se compune dintr-un set de rapoarte de orientare vocationala complexe, grupate in 2 categorii: VIA® College Coach si VIA® Career Way.

Consilierea vocationala urmeaza evaluarea VIA® si presupune sedinte de orientare scolara si profesionala, intalniri fata in fata cu unul dintre consilierii nostri, aceste sedinte avand rolul de a asista elevul sau studentul in intelegerea rezultatelor evaluarii si a modului de folosire al acestora, aspecte precum: intelegerea compatibilitatii cu meseriile prezente in rapoarte, ghidarea procesului de culegere de informatii si stabilirea unui plan de cariera, utilizarea informatiilor publicate pe website-ul www.via-consiliere.ro si a informatiilor cuprinse in profesiograme. Profesiograma reprezinta o descriere detaliata a unei ocupatii prioritizand aspectele care o compun: caracteristicile angajatului - abilitati, interese ocupationale, valori ale muncii, stiluri de lucru; cerintele pentru angajat - cunostinte, competente, nivel de studii; cerinte profesionale - activitati de lucru, contextul muncii s.a.m.d.

Instrumentul de evaluare VIA® furnizeaza, prin intermediul rapoartelor de orientare vocationala o imagine de ansamblu asupra "persoanei", imagine bazata pe raspunsurile oferite in cadrul chestionarului de evaluare:

Stil de Gandire

Sunt descrise rezultatele obtinute pentru Abilitate numerica, Rationament numeric, Abilitate verbala, Rationament verbal si Indicele de invatare global. Acesta nu este un test de inteligenta, dar sugereaza cat de eficient elevul/studentul asimileaza si utilizeaza diferite tipuri de informatii.

Interese Ocupationale

Reflecta modul in care elevul/studentul a raspuns la intrebarile ce vizeaza activitatea in cadrul diferitelor domenii ocupationale. Aceste informatii indica clar preferintele personale si structura intereselor legate de domeniile ocupationale.

Trasaturi Comportamentale

Fiecare persoana poate fi definita partial pe baza trasaturilor sale comportamentale care sunt masurate prin intermediul raspunsurilor oferite la chestionarul de orientare vocationala. Identificarea si constientizarea propriilor trasaturi comportamentale faciliteaza dezvoltarea personala si descoperirea oportunitatilor profesionale.

VIA® compara rezultatele evaluarii elevului/studentului cu cerintele diferitelor ocupatii reprezentative care sunt descrise in baza de date a profesiogramelor elaborate in cadrul proiectului "VIA – Vocatie, Interese, Autocunoastere si dezvoltare, drumul catre succesul profesional" si publicata pe site-ul www.via-consiliere.ro, sectiunea Orientare Scolara si Profesionala.

Sunt listate, in ordine descrescatoare, procentele de compatibilitate globala (PCG) cu aceste ocupatii. Procentele de compatibilitate indica gradul in care rezultatele evaluarii corespund cu fiecare dintre ocupatiile listate. Un PCG ridicat (peste 70%) sugereaza o potrivire cu acea ocupatie.

VIA® reprezinta la ora actuala unicul serviciu complet de evaluare psihoaptitudinala si orientare in cariera dedicat elevilor si studentilor, in vederea stabilirii propriului traseu scolar sau profesional pentru profesionistii de maine.

Mai multe detalii privind instrumentul de evaluare

Comanda acum!
 • VIA® Consiliere

  Include VIA® Evaluare si o sedinta de consiliere

  VIA<sup>®</sup> Consiliere
  200 RON
 • VIA® Evaluare

  Include doar VIA® Evaluare

  VIA<sup>®</sup> Evaluare
  150 RON