Home > Centrul de Evaluare

VIA® - Serviciu inovativ de orientare in cariera

VIA® asista elevii si studentii in identificarea posibilitatilor de cariera si educatie, corespunzator propriilor trasaturi comportamentale, stil de gandire si interese ocupationale.

VIA® combina evaluarea psihoaptitudinala cu servicii de consiliere vocationala realizate prin intalniri fata in fata cu unul dintre consilierii nostri.

Instrumentul de evaluare VIA® se compune dintr-un set de rapoarte de orientare vocationala complexe, grupate in 2 categorii: VIA® College Coach si VIA® Career Way.

Consilierea vocationala urmeaza evaluarea VIA® si presupune sedinte de orientare scolara si profesionala, intalniri fata in fata cu unul dintre consilierii nostri, aceste sedinte avand rolul de a asista elevul sau studentul in intelegerea rezultatelor evaluarii si a modului de folosire al acestora, aspecte precum: intelegerea compatibilitatii cu meseriile prezente in rapoarte, ghidarea procesului de culegere de informatii si stabilirea unui plan cariera, utilizarea informatiilor publicate pe website-ul www.via-consiliere.ro si a informatiilor cuprinse in profesiograme. Profesiograma reprezinta o descriere detaliata a unei ocupatii prioritizand aspectele care o compun: caracteristicile angajatului - abilitati, interese ocupationale, valori ale muncii, stiluri de lucru; cerintele pentru angajat - cunostinte, competente, nivel de studii; cerinte profesionale - activitati de lucru, contextul muncii s.a.m.d.

Pentru a accesa Centrul de Evaluare aveti nevoi de un nume de utilizator si o parola de acces furnizate de Profiles International SRL in termen de maxim 48h dupa finalizarea comenzii. Aceste informatii vor fi transmise pe adresa de email a clientului.