A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/via2/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Input.php

Line Number: 286

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/via2/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 675

VIA - Anunturi
Home > Anunturi

Anunturi

31.07.12

Rezultatele selectiei institutiilor de invatamant si a echipelor locale de proiect

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in calitate de Partener si Profiles International SRL, in calitate de Beneficiar, au finalizat selectia institutiilor de invatamant si a echipelor locale de proiect, in cadrul proiectului "VIA-Vocatie, Interese, Autocunoastere si dezvoltare, drumul catre succesul profesional"; contract de finantare POSDRU/90/2.1/S/63742 - proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – "Investeste in Oameni!". Rezultatele selectiei sunt disponibile mai jos.

Rezultatele selectiei vor putea fi contestate in termen de 5 (cinci) zile de la data primirii Scrisorii de Informare care urmeaza sa fie transmisa fiecarei institutii in parte.

VA MULTUMIM pentru participarea la procedura de selectie!

Rezultatele selectiei sunt disponibile aici

16.05.12

Stadiul selectiei institutiilor de invatamant si a echipelor locale de proiect

In cadrul activitatii de selectie a institutiilor de invatamant si a echipelor locale de proiect au fost inscrise la aceasta data 210 unitati de invatamant, fiind propusi in total 930 de experti locali de proiect.

In perioada 26.04.2012 – 11.05.2012 s-a desfasurat verificarea administrativa a dosarelor depuse urmand sa fie solicitate clarificari si/sau completari unde este cazul.

17.04.12

Selectie institutii de invatamant si echipe locale de proiect

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in calitate de Partener si Profiles International SRL, in calitate de Beneficiar al finantarii, au demarat selectia institutiilor de invatamant si a echipelor locale de proiect, in cadrul proiectului "VIA - Vocatie, Interese, Autocunoastere si dezvoltare, drumul catre succesul profesional"; contract de finantare POSDRU/90/2.1/S/63742 - proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in Oameni!".

Documentele necesare inscrierii pot fi deasemenea descarcate de pe site-ul proiectului www.via-consiliere.ro, sectiunea Forum - Selectia institutiilor de invatamant si a echipelor locale de proiect sau pot fi solicitate pe adresa de mail inscriere.via@profilesinternational.ro.

Termenul limita de inscriere este 25.04.2012, data postei.

29.02.12

Invitatie Conferinte Intermediare a proiectului "VIA – Vocatie, Interese, Autocunoastere si dezvoltare, drumul catre succesul profesional"

Avem placerea sa va invitam sa participati la Conferinta de diseminare a rezultatelor intermediare obtinute in cadrul proiectului strategic POSDRU/90/2.1/S/63742, cu titlul "VIA – Vocatie, Interese, Autocunoastere si dezvoltare, drumul catre succesul profesional".

Beneficiarul proiectului, SC Profiles International SRL implementeaza activitatile proiectului alaturi de partenerii sai: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si SC Multi Consulting Group SRL.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin "Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013" – "Investeste in oameni!".

Obiectivul general al proiectului vizeaza asigurarea premiselor pentru tranzitia elevilor si studentilor spre niveluri superioare de educatie sau piata muncii, prin acces la informatie si activitati de orientare si consiliere.

Proiectul are ca grup tinta elevi si studenti inmatriculati in sistemul national de invatamant.

In cadrul Conferintei vor fi prezentate rezultatele intermediare ale proiectului intre care mentionam:

  • Site web www.via-consiliere.ro – contine informatii privind orientarea scolara si profesionala (planificarea carierei si a traseului educational; sfaturi pentru angajare (elaborarea scrisorilor de intentie sau a CV-ului, prezentarea la interviu, sfaturi privind cariera); link-uri utile catre alte website-uri relevante.
  • Sistem online de evaluare a profilelor psihologice vocationale ale elevilor / studentilor incadrati in sistemul national de invatamant, prin intermediul caruia, elevul/studentul este evaluat cu ajutorul unui chestionar online care contine intrebari referitoare la stilul de gandire, interesele ocupationale si trasaturile comportamentale. In urma finalizarii evaluarii, sistemul genereaza instantaneu rapoarte personalizate care stau la baza activitatilor de consiliere.
  • Baza de date profesiograme reprezentand descrieri detaliate a 500 de meserii: Caracteristicile angajatului (abilitati, interese ocupationale, valorile muncii, stiluri de munca), Cerinte pentru angajat (competente, cunostinte, educatie), Cerinte de experienta, Informatii specifice ocupatiei (sarcini, unelte si tehnologii), Cerinte profesionale (activitati specifice, contextul muncii), Previziuni ale pietei muncii, Ocupatii conexe.
  • Studii elaborate - Studiu de perspectiva privind necesarul de forta de munca calificata; Studiu privind traseul profesional real al elevilor/ studentilor din anii terminali;
  • Manualul de consiliere care detaliaza si explica componentele serviciului de consiliere si orientare vocationala a elevilor/studentilor si propune o metodologie de abordare a activitatilor de consiliere in cadrul proiectului.

Inregistrarea pentru participarea la conferinte se va face online, urmand link-ul: http://www.via-consiliere.ro/conferinta.